Katarzyna Skórska

dietetyk kliniczny

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, kierunku Dietetyka. Dodatkowo jest pracownikiem naukowo-dydaktycznym w Katedrze i Zakładzie Bromatologii i Dietetyki na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, gdzie również odbywa studia doktoranckie.

Współpracuje z osobami z otyłością, nadwagą, cukrzycą typu I i II, insulinoopornością, PCOS, chorobami tarczycy, chorobami układu pokarmowego, alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, kobietami, które chcą zajść w ciąże, w ciąży i podczas laktacji, dziećmi, nastolatkami oraz osobami chcącymi zmienić swoje nawyki żywieniowe.

Poza indywidualną pracą z pacjentami w gabinecie, współpracuje z fundacją Polskiedzieci.org. Celem fundacji jest propagowanie racjonalnego odżywiania wśród uczniów szkół podstawowych, gdzie zdobyła doświadczenie w pracy z dziećmi. Swoją wiedzę na tematy dietetyczne uaktualnia biorąc udział w licznych konferencjach i kursach doskonalących. 

Inni lekarze